Om oss

Välkommen till Brogärde trädgård; en småskalig handelsträdgård i närheten av Järna som bedrivs enligt ekologiska principer av Duncan Strouts och Emma Reid. Vi vill odla i takt med människan och naturen, där mångfald, kvalitet och smak är av största värde. Odlingsmarken består av lerjord som vi omsorgsfullt brukar nästan enbart för hand.

Brogärde trädgård är framvuxen ur ett samarbete med Mikaelgården, en skola utanför Järna där Sveriges första biodynamiska odling växte fram på 30-talet. Duncan Strouts har varit trädgårdsmästare för Mikaelgården sedan 2013, och från och med 2019 så delas tjänsten med Emma Reid, vilket har möjliggjort en utveckling av trädgården med en utåtriktad verksamhet. Nu består odlingen av två delar; Mikaelgårdens trädgård och handelsträdgården (Brogärde trädgård).

Av en slump så härstammar både Duncan och Emma från norra England. Duncan har odlat biodynamiskt sedan 1995, både i Skottland och Sverige. Han flyttade till Järna 2009 och bor numera på Brogärde. Duncan är även musiker på sin fritid, och arrangerar och spelar bl a på konserter och danskvällar i Brogärde-ladan. Emma är odlingsentusiast och en av Sveriges främsta folkmusiker och delar numera sin arbetstid mellan dessa två passioner. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Newcastle University och bor sedan 2010 i Järna.

Brogärde trädgård vill bygga långvariga positiva relationer med lokala restauranger, butiker, skolor och privata kunder. Kvalité och tillit ligger alltid till grund för våra samarbeten. Några av våra nöjda kunder/samarbetsparter är Varma Sverige, Järna Ekologiska (Reko), Mariaskolan, Skåpmat, Matbygget, Reko-Ring Järna samt Bondens Marknad i Järna. Till Järna levererar vi oftast fosilfritt med vår fina Lastcykel!