BLI PRENUMERANT 2023 – Upplägg och innehåll

Odlingssäsongen 2023 erbjuder vi tre olika prenumerationer, eller andelar, som kan köpas var för sig eller kombineras; PRIMÖR, SOMMAR och HÖST. För alla prenumerationer kan du välja mellan upphämtning på Brogärde trädgård (fredagar från kl 15) eller centralt i Järna (fredagar kl 16-18). Under försommaren bjuder vi in alla prenumeranter till en informativ vandring i odlingen, och på hösten bjuder vi på skördefest!

En hel andel hos oss är anpassad efter ett hushåll på 1-2 personer som äter rikligt med grönsaker, alternativt ett hushåll på 3-5 personer som äter måttligt med grönsaker. Vi erbjuder även en halvandel, som passar ett mindre hushåll. Brogärde trädgård profilerar sig på att framförallt fylla grönsakskassorna med välkända basvaror såsom rotsaker, potatis, löksorter, kålsorter och sallat. Utöver det så erbjuder vi (beroende på prenumeration) primörer såsom färsk vitlök, salladslök, rädisor och rabarber, och sommarläckerheter som tomat, gurka, majs, bönor, kronärtskocka, fänkål, zucchini och färska örter. Från säsong till säsong så anpassar vi våra grödor efter andelsägarnas behov och önskemål.

PRIMÖR, begränsat antal!

4 grönsakskassar, med utlämning en gång i veckan från vecka 22 till vecka 25. I början av säsongen är grönsakskassan lite lättare i vikt, men desto mer efterlängtad och fullpackad med vitaminrika primörer. PRIMÖR planeras innehålla bland annat: sallat, rädisor, knipplök, färsk vitlök, rabarber, späda rödbetor, spenat, kålrabbi och färska örter. Bilden visar exempel på innehåll i en primörkasse (hel).

SOMMAR

14 grönsakskassar, med utlämning en gång i veckan från vecka 26 till vecka 39. SOMMAR planeras innehålla bland annat: tomat, sallat, gurka, majs, fänkål, kronärtskocka, bönor, zucchini, löksorter, potatis, morot, rödbeta, kålsorter, mangold och färska örter. Bilden visar exempel på innehåll i en sommarkasse (hel).

HÖST

14 grönsakskassar, med utlämning en gång i veckan från vecka 33 till vecka 46. Denna prenumeration passar dig som till exempel är bortrest mycket på sommaren, eller som har en egen mindre odlingslott med sommargrödor. HÖST planeras innehålla bland annat: löksorter, pumpa, potatis, morot, palsternacka, rödbeta, radicchio, kålsorter och färska örter. Bilden visar exempel på innehåll i en höstkasse (hel).

PRIMÖR + SOMMAR + HÖST, 10 % rabatt!

25 grönsakskassar med utlämning en gång i veckan från vecka 22 till vecka 46. Denna prenumeration passar dig som vill ha färska, närodlade grönsaker så stor del av året som möjligt!

Priser

Prenumerationerna kostar 400kr per kasse (eller 200kr för en halvandel). För PRIMÖR delas hela beloppet på två fakturor, och för alla andra prenumerationer på tre fakturor. Första fakturan skickas vid beställning av prenumeration, andra i juni och tredje i augusti.

Pris PRIMÖR, 4 grönsakskassar: 1 600 kr / 800 kr (halvandel)
Pris SOMMAR, 14 grönsakskassar: 5 600 kr / 2 800 kr (halvandel)
Pris HÖST, 14 grönsakskassar: 5 600 kr / 2 800 kr (halvandel)
Pris SOMMAR + HÖST, 21 grönsakskassar: 8 400 kr / 4 200 (halvandel)
Pris PRIMÖR + SOMMAR + HÖST, 25 grönsakskassar: 10 000 kr 9 000 kr / 5 000 kr 4 500 kr (halvandel)

Vill du bli andelsägare 2023?

Hör av dig till oss om du är intresserad av att köpa prenumeration till odlingssäsongen 2023! Maila till info@brogarde.se eller ring 070-271 40 26 (Duncan). OBS! Intresseanmälan är inte bindande. Sprid gärna ordet till grannar, kollegor och vänner. Kanske är ni några som vill gå ihop och turas om att hämta upp kassorna – ett smidigt och miljövänligt alternativ om du bor lite längre bort.