Att bli andelsägare hos oss – upplägget

Vi erbjuder två olika prenumerationer (andelar), som vi säljer under våren: HELSÄSONG och HÖSTSÄSONG. För båda prenumerationer kan du välja mellan upphämtning på Brogärde trädgård (fredagar från kl 15) eller från Godsmagasinet vid Järna station (fredagar kl 16-18). Under våren bjuder vi in andelsägare till en informativ vandring i odlingen (självklart anpassad efter aktuella restriktioner från Folkhälsomyndigheten), och på hösten bjuder vi på skördefest! Alla våra andelsägare erbjuds en bonus-julkasse med rotfrukter och kålsorter till ett grönare julbord.

Helsäsong

Helsäsong innebär 22-26 grönsakskassar med utlämning en gång i veckan från juni till mitten av december, med semesteruppehåll vecka 31 och 32. Exakt vilken vecka första upphämtningen sker beror på hur vädret är under våren. Är det milt och torrt kan det bli redan vecka 22, men är det kallt och/eller blött blir det istället midsommarveckan. Slutpriset justeras utefter antal upphämtningar. I början av säsongen är grönsakskassan lite lättare i vikt, men desto mer efterlängtad och fullpackad med vitaminrika primörer. Denna prenumeration passar dig som vill ha färska, närodlade grönsaker så stor del av året som möjligt!

Höstsäsong

Höstsäsong innebär 17 grönsakskassar med utlämning en gång i veckan från mitten av augusti till mitten av december. Denna prenumeration passar dig som är bortrest mycket på sommaren, eller som har en egen mindre odlingslott med sommargrödor, eller som helt enkelt vill börja med att prova en kortare prenumeration.

Vad innehåller en grönsakskasse?

En andel hos oss är anpassad efter ett hushåll på 1-2 personer som vill äta rikligt med grönsaker, alternativt ett hushåll på 3-5 personer som vill äta måttligt med grönsaker. Brogärde trädgård profilerar sig på att framförallt fylla grönsakskassorna med välkända basvaror såsom rotsaker, potatis, löksorter, kålsorter och sallat. Utöver det så erbjuder vi primörer såsom färsk vitlök, salladslök, rädisor och rabarber, och sommarläckerheter som tomat, gurka, majs, bönor, kronärtskocka, fänkål, zucchini och färska örter. Från säsong till säsong så försöker vi anpassa våra grödor efter andelsägarnas behov och önskemål.

Våra första grönsakskassar i juni (helsäsong) planeras innehålla:
sallat, rädisor, knipplök, färsk vitlök, rabarber, späda rödbetor, spenat, kålrabbi, dill.

Sensommar skördas bl a:
Tomat, sallat, gurka, majs, fänkål, kronärtskocka, bönor, zucchini, löksorter, potatis, morot, rödbeta, kålsorter, mangold, färska örter.

Under hösten fylls kassorna med:
Löksorter, pumpa, potatis, morot, palsternacka, rödbeta, radicchio, kålsorter, färska örter.

Priser

Prenumerationerna kostar 375kr per kasse. Om du vill hämta dina grönsakskassar på Brogärde trädgård så delas hela beloppet upp på två eller tre utspridda fakturor. Vill du hämta dina grönsakskassar från Godsmagasinet i Järna så är det Robygge som står för tjänsten, och du betalar genom Klarna där du har möjlighet att dela upp betalningen.

Vill du bli andelsägare 2021?

Hör av dig till oss om du är intresserad av att köpa en eller flera andelar (prenumerationer) till odlingssäsongen 2021! Maila till info@brogarde.se eller ring 070-271 40 26 (Duncan). OBS! Intresseanmälan är inte bindande. Sprid gärna ordet till grannar, kollegor och vänner – kanske är ni några som vill gå ihop och turas om att hämta upp kassorna.