Andelsjordbruk

Från odlingssäsongen 2021 erbjuder vi våra grönsaker till försäljning genom en prenumerationsmodell som kallas för ANDELSJORDBRUK (Community Supported Agriculture, eller CSA. Länkar till mer läsning längst ner på sidan). Denna modell ger möjlighet för odlare och konsumenter att bygga långvariga positiva relationer som skapar mervärde för båda parter; kvalité kan säkerställas, svinn undvikas, och risker delas. Konsumenten prenumererar på en eller flera andelar som gäller för en hel säsong, med upphämtning av en grönsakskasse en gång i veckan. Odlaren säljer alltså skörden i förskott, vilket ger en trygghet och en inkomst då kostnaderna är som störst. Varje grönsak skördas när den smakar som allra bäst, och andelsägare får regelbundna uppdateringar om vad som sker i odlingen och hur grönsakerna kan tillagas.

Våra grönsaksprenumerationer

Under fliken Bli prenumerant kan ni läsa mer om våra grönsaksprenumerationer och göra en intresseanmälan. Där har vi samlat detaljerad information om upplägg, innehåll och pris. Har ni frågor så hör av er till oss!

Läs mer om andelsjordbruk

Nedan har vi samlat lite länkar till sidor om andelsjordbruk, samt länkar till kollegor som också säljer genom andelsmodellen. Eftersom andelsjordbruk utgår ifrån relationen mellan odlaren, andelsägare och platsen så är upplägget och innehållet unikt för varje andelsjordbruk. I vårt närområde finns flera olika andelsjordbruk och vi hoppas att alla som vill stötta en lokal odlare och få den bästa kvalitén på råvaror kan hitta en form som passar just dem.

Föreningen Andelsjordbruk Sverige
Urgenci, the international network for CSA
Andelsodlingen Karshamra Mat & Trädgård, Grödinge
Andelsodlingen Mylla, Eskilstuna